Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι έφηβοι στη σύγχρονη κοινωνία !

«Εγώ στην ηλικία σου …», είναι πλεον μια από τις συνηθισμένες φράσεις των γονέων μαζί με άλλες πολλές. Όπως λοιπόν παρατηρούμε και βασιζόμενοι σε στατιστικά στοιχεία η περίοδος της εφηβείας ενός τωρινού εφηήβου είναι τελείως διαφορετική από την περίοδο εφηβείας των παλαιότερων γεναιών. Πολλοί λένε πως αυτό οφείλεται στηντεχνολογία και την επιστήμη που έχει διυσδήσει τόσο στην ζωή μας. Θα μπορούσε να θεωρήθει μια α΄ποψη λοιπόν.
Αν τα πάρουμε όλα από την αρχή θα δούμε ότι σε κάθε καινούργια γεννοία αλλάζουν κάποια βασικά πράγματα. Στις γεννοιές του 40 και του 50 οι έφηβοι αραβωνιάζονταν, αργότερα στο 70 και το 80 ήταν η επόχη του έρωτα και της "ανεμελειας" [ βαση της τοτε εποχης], τώρα το '10 κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει την εποχή που οι έφηβοι γνωρίζονται μέσω του facebook και του twitter.
όλο αυτο οδηγεί στο αποτέλεσμα ότι δεν φταίνε οι σημερινοι εφηβοι τελείως αλλά και οι εποχές. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια στοιχειώδης ανάπτυξη και αλλάγη. Εαν ήταν όλα στασιμα ο κόσμος θα ηταν ίδιος και βαρετός. Θέλοντας ή μη, λοιπόν, γεννιόμαστε σε ένα τόπο και μεγαλώνουμε ενταγμένοι στο κοινωνικό πλαίσιο του τόπου αυτού. Οι αρχές, οι νόρμες, οι προσδοκίες, ο τρόπος ζωής μιας κοινωνίας επηρεάζουν κάθε άτομο που μεγαλώνει σε αυτήν. Ούτως η άλλως το χάσμα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά έχει και την γοητεία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου