Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Καινούργιες αναταραχες με την αρχη της Νεας Σχολικής Χρονιας!

    Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Όλοι ξέρουμε κάτι για αυτήν. Βασικά, όλοι ξέρουμε πως όπως η ίδια υποστηρίζει βρίσκεται στο πλάι των μαθητών και υποστηρίζει τις γνώμες και τις απόψεις τους. Στην πραγματικότητα ο τομέας την παιδείας, όπως και αρκετοί άλλοι, οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση. Στις πρόσφατες ομιλίες της η Υπουργός αναφέρει πως η Οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει άμεσα την παιδεία. Είναι γελοίο να ακούγεται κάτι τέτοιο την στιγμή που δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, οι υποδομές στην πλειοψηφία των σχολείων δεν είναι επαρκής και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τις σύγχρονες ανάγκες που υπάρχουν, τα κενά στους καθηγητές είναι αρκετά και όλο και περισσότερο γεμίζει η ιδιωτική μάθηση.
   Αρχικά, μετά την έκδοση των περιβόητων cd με την ύλη των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου παρατηρήθηκαν αρκετές δυσκολίες. Οι ίδιοι οι καθηγητές δήλωσαν στους μαθητές: "Δεν υπάρχει λόγος να θεωρείτε και εμάς εναντίον σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το διάβασμα από μια οθόνη είναι αδύνατον όταν έχεις να μάθεις 2 ή 3 σελίδες μάθημα. Εμείς είμαστε μαζί σας φέτος και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο.". Ακόμα ανέφεραν πως είναι ανώφελο να απαιτούν από τους καθηγητές να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται ώστε να τα λειτουργήσουν σωστά. Και σε αυτό οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως εάν πεις σε έναν καθηγητή 50 χρονών να συνδεθεί σωστά στο διαδίκτυο θα αντιμετωπίσει προβλήματα.   
   Αμέσως μετά, αξίζει να σχολιάσουμε τα κενά στους καθηγητές. Ο μαθητής που βρίσκεται στη Γ' Λυκείου είναι απόλυτα πιθανό να απαιτεί την σωστή διδασκαλία που του χρειάζεται ώστε να πετύχει στις Πανελλαδικές και να έχει ένα σωστό μέλλον. Κανένας γονέας δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει φροντιστήρια ειδικά εν μέσω κρίσης. Και πληροφοριακά, εφόσον είμαστε μέλος της Ε.Ε. καμία χώρα στο εξωτερικό δεν έχει φροντιστήρια, διότι τα σχολεία είναι υπεραρκετά για την μόρφωση των παιδιών.
   Έτσι λοιπόν, οι μαθητές καταφεύγουν σε καταλήψεις προσπαθώντας να ακουστούν τα αιτήματα τους και να λυθούν κάποτε. Η Υπουργός απλά συνεχίζει να απαντά πως όλα λύνονται με λίγη υπομονή αλλά ήδη έχει μπει ο Οκτώβρης χωρίς βιβλία,χωρίς καθηγητές, με πάνω από 500 σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα και τα φροντιστήρια να θησαυρίζουν. Η φετινή χρονιά, δεν θα έχει καταλήψεις με αιτήματα λόγω της τυρόπιτας που είναι στρογγυλής αλλά θα υπάρχουν πολύ σοβαρότερα και οι μαθητές θα βρουν δίπλα τους και τους καθηγητές που ας μην ξεχνάμε έχουν και αυτοί λόγω να επαναστατούν αφού ο μισθός τους πέφτει κατακόρυφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου